viernes, 20 de marzo de 2015

ZUMBA FITNESS

Bona tarda a tothom,

Avui és divendres i fem publicació al blog.

M’agradaria presentar-vos el curs de Zumba Fitness que fem aquí al Local Social. La professora, la Cristina us n’explica els beneficis i us anima a venir a participar!

Bon cap de setmana a tothom!




Avui dia tothom ha sentit a parlar de Zumba Fitness ® però segur que molts us pregunteu: què es realment? En què consisteix? Ho pot dur a terme tothom? És efectiu?
Zumba Fitness ® és una disciplina fitness creada pel colombià Beto Pérez. Consisteix en una rutina de ball i exercicis aeròbics portats a terme amb una barreja de ritmes llatins – salsa, merengue, bachata, samba, flamenco, cúmbia, reggaeton, etc -.
L’èxit del “zumba” prové precisament de la seva senzillesa. Una classe dura aproximadament 50 minuts, i es tracta de passar tota aquesta estona ballant sense parar. Així doncs, aconseguiment un bon condicionament físic, alhora que ens divertim, aprenem a ballar i coneixem la cultura del ball.
És igual que no sabem les coreografies, són fàcils i van totalment amb la música, per tant, tot i que és possible que durant la primera classe ens costi aconseguir realitzar tots els passos, els participants de Zumba Fitness ® de seguida comencen a enganxar-los.
Diuen que en una sessió es poden arribar a cremar 1500Kcal. Jo, com a instructora de Zumba Fitness ®, no hi estic d’acord. En primer lloc, perquè el nombre de calories que cremem depèn de la intensitat que hi posi cada un i, en segon lloc, perquè un cop comences a endinsar-te en el món del “zumba”, l’objectiu de cremar calories passa a un segon pla i el que tots volem és passar-ho bé ballant! D’altra banda, és clar, millorarem la coordinació, el sentit musical, la força, la flexibilitat, la capacitat pulmonar, etc., com amb qualsevol altra disciplina esportiva.
Ara, us explicaré una mica sobre la història de Zumba Fitness ®. El fantàstic creador d’aquesta disciplina, en Beto, era instructor de fitness en un gimnàs de Cali, Colombia, pels volts dels anys 90. Resulta que un bon dia es va oblidar els seus “cassettes” amb la música que normalment feia servir a les seves classes (ja us podeu imaginar, música house, techno... Coneguda per molts com el famós “txunda-txunda”). Com que no tenia prou temps per tornar a casa a buscar els seus cassettes, va decidir agafar el que portava al cotxe, és clar, amb la música que a ell li agradava: música llatina. Així doncs, aquell dia va fer una classe de fitness barrejant salsa, merengue, reggaeton... I VA SER UN ÈXIT!!! A partir d’aquí la història és més feixuga; us faig un petit resum: va emigrar a Miami intentant introduir el “fitness llatí”, i amb molt d’esforç i després de molts anys, ho va aconseguir i va crear Zumba Fitness ®. La paraula “zumba” prové de “rumba”, una expressió que a Colombia significa “festa”. De fet, sortir a “rumbear” significa sortir de festa. Però a Miami, Beto es va adonar que als angloparlants no se’ls dóna gaire bé pronunciar la “r”, i va canviar aquesta per una “z”. I això és Zumba Fitness ®, UNA FESTA!
Bé, i ara que ja ho he explicat més o menys tècnicament què és això del “zumba”, us ho vull dir amb les meves paraules i sota la meva experiència com a instructora i practicant d’aquesta disciplina.
En una classe de Zumba Fitness ® no pensareu en la feina, en el vostre jefe, en aquella companya que us fa la punyeta, en el vostre fill que no s’ha portat gaire bé, en la discussió que heu tingut amb la vostra mare, o amb la vostra parella, en la quantitat de roba que us queda per planxar... Perquè no tindreu temps! Quedareu engrescats per la música, pels passos de ball, per l’energia i l’ambient de felicitat que es crea. És igual l’edat que tingueu o la vostra condició física. Es tracta de passar 50 minuts passant-ho bé, desconnectant del vostre dia a dia i, és clar, suant una miqueta.

En definitiva, us convido a tots a provar de fer Zumba Fitness ® i comproveu els beneficis físics i emocionals que aquesta disciplina comporta, que en són molts!

Ens veiem a classe, els dimarts a les 21h i els divendres a les 20h!!

ZIN Cristina López

No hay comentarios:

Publicar un comentario