viernes, 13 de marzo de 2015

IOGA

Bona tarda a tothom,
Avui torna a ser divendres i com a tal, cal que renovem el post del blog!
Avui m’agradaria presentar-vos el curs de ioga que es porta a terme al Local Social. En Sergi Bou, el professor ens explica un xic com funciona tot plegat. Us deixo amb el seu escrit.

Que passeu un bon cap de setmana!



Bona tarda, el meu nom és Sergi Bou i aquest any he substituït en Carlos a les classes de Ioga que fem els divendres al vostre local social de 19:30 a 21h.  Aquesta és una estona per dedicar-se a un mateix i començar el cap de setmana amb energies renovades.

El treball que realitzem es basa en l'execució de seqüències d'«asanas» (postures), a través d'elles ens anem endinsant al llarg del curs en les diferents facetes que conformen el Ioga.
A mida que anem avançant progressem en la pràctica amb precisió, tenint en compte l'alineament i així adquirint més consciència sobre el funcionament del nostre cos i de la nostra ment. Al tractar-se d'un Ioga enfocat en «asana» les classes tenen dinamisme i una certa intensitat.

Com molts de vosaltres haureu sentit a parlar hi ha diferents tipus de Ioga, el que ensenyo i fa com a mínim 5 anys que es fa a Campllong està basat en el Mètode Iyengar.
A més a més del que ja he comentat es caracteritza per la utilització de suports (totxos de suro, mantes, cinturons i cadires) que ens permeten adaptar les postures a qualsevol condició física per progressar amb seguretat i per ajudar-nos a obtenir un bon alineament postural.

El mestre indi BKS Iyengar va morir aquest agost a l'edat de 95 anys, durant els darrers 75 anys va desenvolupar el seu mètode d'ensenyament a Pune, que està basat en la tradició del Ioga de fa més de 2000 anys, ha estat un dels responsables d'estendre aquesta disciplina per tot el món i ha inspirat a una gran quantitat de gent. La seva practica la definia com a «Meditació en l'acció».

Algun dels beneficis que ens aporta aquesta pràctica setmanal són:
            - Augment de la vitalitat.
            - Disminució i/o eliminació d’alguns dolors que s’havien tornat crònics.
            - Reducció de l’estrés.
            - Millora de l’estat físic i mental en general.

Les sessions acostumem a dividir-les en tres parts
     1. Petita meditació, escalfament i obertura suau del cos.
     2. Treball intens d’”asana” (postures)
     3. Realització d’”asanes” restauratives, invertides i de relaxació.

Si aquest petit escrit a despertat la vostra curiositat, esteu convidats a venir a provar i conèixer el treball que fem. No dubteu a parlar amb mi si teniu qualsevol qüestió.

També m'agradaria comentar-vos que per fer Ioga NO cal ser flexible, ni que aquest és el seu principal objectiu. La pràctica del ioga és una redescoberta d'un mateix; del que es tracta és d'aprendre a estar atents moment a moment de com estem, de quins hàbits i condicionaments ens allunyen de la pau mental.

Actualment fa 9 anys que vaig començar a fer ioga a l'Espai de Ioga a Girona. Des del primer moment vaig sentir-ne els beneficis per l’escoliosi i l'hiperlordosi a la columna vertebral que pateixo, les classes em van motivar molt i de seguida vaig començar a fer-ne també a casa.  Continuo rebent classes dos cops per setmana a Girona i assisteixo a intensius amb altres mestres a Barcelona, Madrid i França.
Ara fa 5 anys el meu professor em va recomanar per fer la formació de professors a Barcelona de tres anys de durada, es va donar la casualitat que, en aquell mateix moment em varen oferir donar 8 classes setmanals a la Casa de Cultura de Les Bernardes a Salt.  Aquest any també he obert un grup al CREC de la Vall de Sant Daniel a Girona.

Em sento afortunat de contribuir al benestar de les persones que decideixen venir a les classes.


Trobareu articles i vídeos sobre ioga a la web del centre on rebo classes: www.espaideioga.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario