viernes, 21 de febrero de 2014

Funcionament de la biblioteca

Bé ja som divendres altre cop al Local Social.
Aquesta setmana ha sigut una mica mogudeta ja que estem preparant un nou curs, del que us informaré si tot va bé el dimecres vinent i farem un post especial.
Avui però, us vull parlar dels nostres serveis de biblioteca.
Com ja sabeu, dins del Local Social hi ha una petita biblioteca amb taules d’estudi i ordinadors. La biblioteca (com totes les aules) té wifi i s’hi pot connectar amb la compte pertinent de cadascú.

Servei de préstec:
La biblioteca està partida en quatre grans blocs:
  • Enciclopèdies i diccionaris en general (medicina, art, història, geografia, fauna i flora, rutes, educació...)
  •  Llibres de lectura per temàtiques (romàntiques, històriques, d’aventures, ciència ficció...) 
  • Elements varis:  CD’s, DVD’s i revistes (MiaCuerpo MenteNational Geographic...)
  • L’Espai infantil. Aquí petits com no tan petits poden venir a llegir contes còmodament. Aquest és un bon racó per tal de fomentar la lectura infantil i així propiciar uns hàbits bàsics en l’educació dels nens/es. A més a més, també hi ha DVD’s per infants.

Si vols demanar un llibre en préstec, cal acudir a mi, jo et faré un carnet gratuït de la biblioteca i amb aquest carnet podràs endur-te llibres. Cada vegada et pots endur dos llibres, però cal que tornis els dos que tens per a poder-te’n endur més.
 Tens dues setmanes (que es poden prorrogar) per retornar el llibre, si no és així, quan el tornis, tindràs una sanció temporal segons els dies trigats i no podràs agafar un llibre fins que hagin passat els dies de sanció.

Accés a l’ordinador:
Per tal d’accedir als ordinadors de les nostres instal·lacions necessitaràs una compte puntxarxa. Puntxarxa és un programa que et permet accedir a l’ordinador i a tots els seus programes de manera segura tot introduint un nom d’usuari i contrasenya. Aquest usuari és gratuït i se us pot fer des del mateix Local Social.
Cada vegada que entris a l’ordinador tindràs una sessió d’una hora disponible. Si t’hi vols estar menys estona, tanques abans la teva sessió, i en canvi si t’hi vols estar més, obres una altra de les teves sessions.
Cada usuari té 15 sessions mensuals a utilitzar quan més li convingui. A més a més, el programa també et permet imprimir des de l’ordinador on et trobes a l’impressora del Local Social, on pots disposar d’un crèdit que es pot anar reomplint segons les còpies que vols fer.
Aquesta mateixa compta d’usuari creada únicament per a tu, et servirà per entrar al wifi de les instal·lacions. En el wifi tens 30 sessions de dues hores cada vegada.
Cal però, que tingueu present que en els ordinadors el Local Social no s’hi pot guardar cap arxiu, ja que un cop es tanca el programari puntxarxa, totes les dades s’esborren per tal de protegir les dades anteriors i fer que no siguin utilitzades.


Bé espero que aquest petit tutorial us hagi sigut d’ajuda i us animi a venir a les nostres instal·lacions a aprofitar els nostres serveis. 

Fins el pròxim post!

No hay comentarios:

Publicar un comentario