miércoles, 15 de enero de 2014

IOGA




Bona tarda a tothom. Ja tornem a ser divendres i avui tenim un altre escrit d'un dels nostres professors. Aquesta vegada, en Carlos, el professor de Ioga ens presentarà el seu curs.




Sóc  en Carlos, el professor de Ioga i aquest és el meu primer escrit en el vostre blog i em fa molta il·lusió .
Vaig començar a practicar Ioga Iyengar fa 16 anys per motius d'estrès i molèsties a l'esquena. Porto 8 anys impartint classe en diferents centres cívics de Girona, Vilademuls, la Udg i concretament a Campllong des de fa 4 anys.
Vaig començar les classes a Campllong per una substitució de l'anterior professor, els divendres de 19:30 a 21:00h. Al principi semblava un horari de classe  una mica tard i més essent un divendres, però a la pràctica pels 8-10 alumnes que solen venir amb total assiduïtat  i per a mi mateix és una bona manera de finalitzar la setmana dedicant una estona per estirar el cos, relaxar-nos i fer un canvi de xip  abans del cap de setmana per començar-lo amb  energies renovades.
Com sabeu hi ha molts tipus de Ioga, i nosaltres practiquem el Ioga Iyengar que es caracteritza pel seu alineament, precisió i dinamisme. Actualment el mestre  fundador d’aquest mètode, BKS IYENGAR, té 95 anys i porta des dels 16 anys practicant a diari amb molt bon estat de salut. A dia d'avui el “Ioga Iyengar” s'està expandint arreu del món.
 És un mètode que qualsevol persona, independentment de l'edat, pot practicar. Utilitzem suports com mantes, cinturons, blocs de fusta i una “esterilla”, per poder experimentar els beneficis de les postures siguin quines siguin  les nostres limitacions. El Ioga Iyengar és un ioga terapèutic. Les “comoditats i hàbits” dels que disposem a occident (sofàs, cadires, moltes hores d'ordinador, feines molt repetitives…) ens suposen nombroses molèsties corporals com  dolors lumbars, cervicals, estrès….. i practicant ioga ens oblidarem de les visites periòdiques al massatgista, fisioterapeuta….

La pràctica del ioga ajuda a qualsevol persona a aconseguir una bona salut física, pau mental i equanimitat emocional. Aquesta implicació integral, ens permet penetrar profundament en nosaltres mateixos, experimentant una relaxació més profunda i un estat de consciència més ampli, seré i estable.

Us convidem a  que vingueu a provar-ho!

No hay comentarios:

Publicar un comentario