viernes, 10 de enero de 2014

TALLER DEL RIURE




Bona tarda a tothom, 

Ja ha tornat la total normalitat al Local Social i per aquest motiu reiniciem els escrits dels nostres professors/res. Recordeu que cada setmana dos dels nostres professors ens solen fer un escrit per tal de mostrar-vos quines són les activitats que fem al Local Social i de què tracten cadascuna d'elles. Avui us presento la RISOTERÀPIA O TALLER DEL RIURE. Actualment tenim un grupet que s'ho passa pipa, però necessiten una mica d'ajuda per tal de continuar treballant, ja que amb prou feines son prous. A veure si us animeu una mica!! 
Avui la nostra psicòloga, l'Anna Ontiveros, ens ha fet l'escrit. Vull recordar-vos també, que aquesta professional està a l'abast de tots vosaltres al Local Social. Em podeu trucar a mi al 972 46 07 87 de 5 a 9 de la tarda o enviar-me un correu a localsocial@campllong.cat a qualsevol hora, per demanar-li una primera consulta gratuita. L'Anna treballa molts temes i de ben segur que us pot ajudar si mai teniu quelcom que volgueu preguntar.



Em dic Anna Ontiveros i sóc psicòloga especialitzada en adults, infants i adolescents amb una forta vocació social i educadora. Aquest any faig “el taller del riure”, aquest taller neix de la voluntat de recerca del benestar de les persones des d’una vessant humana i treballant amb el que em fa sentir més còmode.
Molts de nosaltres ens preguntem què és el taller del riure? Per a què serveix? Té beneficis? A qui va dirigit?
El taller del riure, tal i com el seu nom ens indica, consisteix en un seguit d’estratègies psicoterapèutiques que utilitzen el riure o el sentit de l’humor com a eina. És una teràpia grupal que fa èmfasi en la desinhibició, en les relacions interpersonals, en la creativitat... mitjançant tècniques i dinàmiques (jocs) que fomenten l’aprenentatge i la comunicació. La finalitat és crear un espai per a nosaltres i passar una estona agradable. El riure com a teràpia ens ajuda a experimentar sensacions, ens dóna autonomia i augmenta la nostra autoestima.
El riure no és un fi en si mateix, doncs és també un acte que es fa per a recuperar o incrementar la salut cerebral, emocional i corporal mitjançant el benestar que produeix.
Darrerament se sent molt a parlar de risoteràpia, però no es tracta de cap nova tendència del segle XXI, si no que ja en el segle VII Thomas Sidenhaman deia “És més beneficiós pel poble la trobada d’un clown que d’una caravana de remeis”. També Sigmund Freud afirmava que el riure (sobretot la riallada) ens ajuda a alliberar l'energia negativa.
Quan una persona riu, ho fa amb tot el seu cos; Al riure es contrauen els músculs de la cara i de l'abdomen, s'expandeix el tòrax i afavoreix activitat de pulmons i cor, tal com passa quan practiquem un exercici aeròbic. El riure permet alliberar energia i obtenir sensacions satisfactòries.
El riure augmenta el ritme cardíac i el pols, i estimulant l’alliberació d’hormones endorfines (específicament les encefalines, substàncies que actuen com relaxants naturals, redueixen l’estrès, la por, l'angoixa i el dolor) permet que aquestes compleixin una de els seves importants funcions, com és la de mantenir l’elasticitat de les artèries coronàries.
I és que en el riure tot són beneficis!, doncs també millora l'activitat del sistema immunològic al incrementar els nivells d'immunoglobulina A.
Un estudi de la Universitat de Stanford, California, va revelar que l'humor i el riure estimulen zones del cervell anomenades “recompensa”, i són aquestes les que s'activen en moments plaents.
A més a més, el riure ens ajuda a gestionar la ira i també contribueix a un canvi d’actitud mental, tot afavorint la disminució de malalties.
El taller del riure va dirigit a totes les persones (tan petits com grans) que vulguin passar un moment agradable i deixar els pensaments negatius i l'estrès fora... per a recuperar el nen interior que tots duem dins, per a ser més creatius i per a re-connectar amb nosaltres mateixos!. No tingueu por i proveu-ho!

No hay comentarios:

Publicar un comentario