viernes, 17 de enero de 2014

PARC DE SALUT



Bona tarda a tothom, avui divendres 17 de gener del 2014, des del Local Social hem pensat de comentar-vos una activitat mensual que realitzem al poble.

Aquesta activitat són les dinamitzacions del parc de salut.
Com tots sabeu, cada mes si fa no fa, es fan dues dinamitzacions al parc de Salut, però potser molts de vosaltres us pregunteu què és això.
Bé, doncs us ho explicaré breument per tal de que us pugueu animar a participar amb nosaltres la propera vegada.

Mireu el Parc de Salut, tal i com diu el seu creador: la Xarxa d’Itineraris Saludables de Dipsalut (http://www.itinerarisiparcsdesalut.cat/parcs-urbans-de-salut.html) és:
“Un conjunt d’aparells que conformen un circuit dissenyats per realitzar exercici físic moderat. Estan instal·lats a l’aire lliure i a l’espai públic, en aquells punts del municipi on hi ha una important afluència de persones i recursos socials i esportius pròxims.
 Han estat dissenyats per una comissió multidisciplinària d’experts per tal de garantir-ne la seguretat, l’accessibilitat i la idoneïtat dels aparells i dels exercicis que s’hi realitzen així com un treball homogeni de tot el cos.  El resultat d'aquest treball de disseny es troba reflectit a la “Guia d’Itineraris Saludables i Parcs Urbans de Salut  –  Aproximació metodològica al seu disseny”
 Els Parcs Urbans de Salut tenen com a objectiu la salut i no el rendiment esportiu. Els aparells que formen aquests parcs estan enfocats a realitzar un treball de prevenció, millora i/o manteniment dels moviments necessaris per a les activitats de la vida diària per així millorar la qualitat de vida de les persones.”
A partir d’aquí ja us en podeu fer una idea clara de quina és la finalitat d’aquestes instal·lacions que com ja sabeu, les tenim al darrera de l’Ajuntament.
La tasca que realitzem des del Local Social és oferir-vos una professora que ve a dinamitzar dues sessions d’una hora al mes aproximadament i que pretén iniciar-vos en aquests aparells. La Sandra, professora d’educació primària, especialitzada en Educació Física, ens ensenya com utilitzar les màquines i d’altres exercicis físics divertits que ens ajuden a posar-nos en forma.
I per tal d’acabar-vos d’animar, cal que recordeu que fer una mica d’exercici és molt important per a tenir una vida saludable. I nosaltres, us podem ajudar a dur-ho a terme.
Ah, i a més a més, recordeu que aquestes màquines estan pensades per a totes les edats, així que no volem veure que hi falta ningú! 

APROFITA L’OPORTUNITAT I CUIDA’T!

1 comentario:

  1. Podeu veure més vídeos del funcionament el parc a dipsalut.cat: http://www.dipsalut.cat/dtv.html?id=19

    ResponderEliminar