viernes, 29 de noviembre de 2013

Catequesi



Avui som divendres i tenim un nou escrit elaborat per un professor del nostre Local Social. Tot i això abans m’agradaria donar-vos dues informacions molt importants:

Com ja sabeu avui i demà es fa el GRAN RECAPTE D’ALIMENTS. El Local Social tenim un punt de recollida d’aliments que podeu portar i col·laborar a ajudar a centenars de famílies. Tot i que el Local Social sigui tancat, a baix al bar trobareu també caixes on deixar els vostres aliments.

Per altra banda dir-vos que ja he penjat l’agenda de desembre a l’apartat d’agendes mensuals. Aquest mes però també fem activitats de la marató de tv3 que podreu trobar explicat tant a la web com al nostra facebook. El dia 6 per exemple, es fa un increïble tast de vins per només 16€. L’important és col·laborar i fer tots pinya per causes solidàries! I el dia 15, el dia propi de LA MARATÓ, tothom qui vulgui ens pot ajudar a fer coques per tal de vendre-les com a esmorzar solidari desprès d’una bona botifarra. A més a més fem vàries activitats i donacions que van directament al fons per La Marató.

Us animo a tots i totes a participar en aquests esdeveniments.

I ara: una petita explicació de la catequesi que duem a terme al local social.

Em dic Sole Guillen i sóc la professora de catequesi a Campllong. Ja fa dos anys que estic en marxa en introduir als nens i nenes de 7 a 9 anys en l’adoctrinatge per tal de que pugin rebre la comunió cristiana. Les classes, que són gratuïtes, les fem els divendres de 18.30h a 19.30h cada quinze dies. Actualment tenim quatre alumnes molt trempats i amb moltes ganes d’aprendre. En Jaume, l’Enric i l’Aniol que aquest any faran la comunió i en Genís que ha començat aquest curs. Son 2 anys de catequesi, i els ensenyo la vida de Jesús d’una manera que no sigui avorrida per ells.

A les classes miro d’introduir als alumnes a l’aprenentatge dels valors seguint la tradició cristiana, ajudo als infants a ser crítics amb les realitats que viuen i a ser conscients de la importància d’ajudar als altres i estimar a les persones, així com també a Déu.
Amb els alumnes seguim un llibre elaborat per aquest tipus de classes però tanmateix procurem fer activitats lúdiques perquè els infants aprenguin de manera activa i mitjançant l’experiència: per exemple, com podreu veure a l’església hi ha un pessebre molt bonic fet per ells.
Moltes vegades expliquem situacions de casa que ens fan sentir d’una manera o d’una altra i valorem perquè han sigut així, qui ens ha ajudat i per tant, qui és que ens estima. També ens ajuda a pensar què fem nosaltres per ajudar als altres o col·laborar amb els pares i germans. Tots són uns nens molt agraïts i estic molt contenta i còmode ensenyant-los.

Aquesta aula, es converteix doncs els divendres en un espai de reflexió de la vida dins d’uns valors i uns criteris que considerem els correctes.

Esperem animar-vos a tots a poder venir a preparar-nos per a fer la comunió aquí a Campllong, ja que veureu que som poca colla però ben avinguda.

No hay comentarios:

Publicar un comentario